Samenwerken in een netwerk in de regio

Vanaf 2016 is met enthousiasme gewerkt aan een sterk netwerk. Het concept Positieve Gezondheid wordt in de Bossche regio in het sociale en het zorgdomein breed omarmd. Collega’s uit diverse organisaties en instellingen zijn uitgenodigd door het JBZ om samen te ontdekken waar kan worden samengewerkt op het gebied van Positieve Gezondheid. Er is een gezamenlijke ambitie geformuleerd en er lopen tal van projecten en programma’s die het gezondheidswelzijn van de mensen in Den Bosch en omstreken helpen te verhogen. Zo wordt er samengewerkt met onder meer Novadic, de gemeente en de thuiszorg als het gaat om alcoholproblematiek en waar het gaat om wondzorg met de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Bekijk hieronder de korte animatiefilm over onze samenwerking in het kader van alcoholproblematiek.

Ik leidde een bourgondisch leven en heb als ondernemer de nodige stress. Toen ik op de spoedeisende hulp kwam, besefte ik dat er iets moest gebeuren. Bij het Samen Gezond Spreekuur* krijg je vragen die je laten nadenken over je leven en wat je wil veranderen. Ik vind het fijn dat ik met deskundige mensen kan praten. We brainstormen samen over hoe ik het zelf kan aanpakken en ik krijg tools van ze.

Meneer Groen

Lees hier het hele verhaal van meneer Groen.

*Het Samen Gezond Spreekuur is een samenwerking van het JBZ met GGD Hart voor Brabant, Leefstijlcoaching Den Bosch en Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Er kan bovendien gebruik gemaakt worden van een groot aanbod van zorgaanbieders. Zoals Farent, buurtsportcoaches, GLI Programma COOL en activiteiten in wijkcentra zoals budget kooklessen.