Mei


Op weg naar de top!

Op 14 juni beklommen de Tollbridge Bikers, een team van
ex-revalidanten van Tolbrug Specialistische Revalidatie, een Oostenrijkse berg. In aanloop naar deze Handbike Battle portretteerden we vanaf mei elke week een lid van dit bijzondere team. Voor Dianne was de weg naar de top een emotionele: “Vooral vanwege blijheid. Blijheid om weer iets te kunnen”.

Een ongelukje binnenshuis, zes jaar geleden, was voor haar het begin van een lange weg revalideren. Een operatie in een West-Brabants ziekenhuis aan haar rechterbeen gaat namelijk geheel verkeerd. Hersteloperaties en een bacterie infectie volgen. Daar bovenop overbelast Dianne ook haar rechterbeen, waarvoor ze weer ook diverse operaties ondergaat. Voorheen was Dianne een fanatieke fietser.
Op de eerste dag bij Tolbrug werd tegen haar gezegd: ‘Dan kunde gij mooi meedoen aan de Handbike Battle’. Het duurde niet lang voordat Dianne naar eigen zeggen werd ‘besmet’ met het handbikevirus. “Het geeft je meer vrijheid, ik krijg er energie van. Ik dacht eerst: ‘ik kan niks meer, wil niks meer’. Maar het handbiken heeft er echt voor gezorgd dat ik me gezonder en gelukkiger ben gaan voelen.”