Wat een bijzonder jaar was 2018. Het vulde zich vanaf de eerste maand met persoonlijke verhalen van mensen uit Den Bosch en omstreken. Verhalen met emoties zoals een terminale patiënt die nog één keer de zee wilde zien, een team van ex-revalidanten van Tolbrug Specialistische Revalidatie, die tijdens de Handbike Battle een Oostenrijkse berg beklommen en familie die ‘meezorgt’ op de Intensive Care. Daarnaast waren er lieve, kleine momenten. Bijvoorbeeld van de 7-jarige Onno die geld inzamelde voor de kinderafdeling, en de inzet van stoelgymnastiek op Dialyseafdeling. Verhalen en momenten die hand in hand gingen met medisch technische ontwikkelingen zoals de nieuwe behandeling bij endeldarmkanker, en het vieze drankje dat je niet meer hoeft te drinken bij een CT-scan.

Hoe groot of klein, medisch technisch of persoonlijk de verhalen ook zijn, een aantal dingen hebben ze met elkaar gemeen: ze hielpen in 2018 met het verhogen van het gezondheidswelzijn van de inwoners van Den Bosch en omstreken, het vergroten van de eigen regie en het uitbreiden van de samenwerking met alle mensen om ons heen. Ook voor jou. Gewoon, omdat jij ertoe doet.

Een heel gezond en gelukkig nieuw jaar gewenst vol mooie, nieuwe verhalen!

Zorg voor jou

Zou het niet mooi zijn als de mensen uit Den Bosch en omstreken in 2025 hun gezondheidswelzijn het hoogste cijfer van Nederland geven? Dat is onze stip op de horizon.


We gaan daarbij uit van gezondheid in plaats van ziekte, kijken naar wat je (zelf) kunt en wilt en naar wat voor jou belangrijk is in het dagelijks leven. Kortom: we stellen jou centraal en niet je ziekte of aandoening. Dat betekent ook dat we onze zorg liefst naar jouw eigen vertrouwde omgeving brengen, zodat jij kunt doorgaan met je dagelijkse leven. We werken daarvoor intensief samen met al onze (zorg)partners binnen en buiten de regio: denk aan huisartsen, gemeente, steunpunt mantelzorg en collega-ziekenhuizen in het land. Zonder hen kan het immers niet. Ook zetten we steeds meer (moderne) technologieën in op het gebied van communicatie zoals e-consult, beeldbellen en op het gebied van zorg zoals chemotherapie thuis of onze geelzuchtdekentjes voor baby’s.